ŠKHFDM B16 2009

Škola krátkého hraného filmu pro děti a mládež 2009
při 50. ročníku B16

4. ročník školy krátkého hraného filmu a soutěže mladé tvorby, do které bylo přihlášeno kolem 30 filmů, se konal ve dnech od 15. do 17. října 2009 v Brně společně s hlavní soutěží mezinárodního soutěžního filmového festivalu nekomerčních krátkých hraných filmů – Brněnská šestnáctka (B16). Pro mladé účastníky byla připravena nejen projekce jejich soutěžních filmů, ale také rozborový seminář, vyhlášení výsledků a předání cen přítomným autorům.

Promítací sál kina Scala patřil ve dnech 15. a 16. 10. 2009 školákům a studentům, pro něž byl připraven na čtvrtek program s projekcí a diskusí na téma „Cenzura v klipové tvorbě“, na pátek byla projekce sestavena z filmů B16 s navazujícím neformálním výkladem o natáčení filmu s lektorem Ing. Rudolfem Sedleckým.

Ve workshopu na Staré radnici mohli po dva dny mladí zájemci o filmovou tvorbu pracovat v tvůrčích skupinách pod vedením pedagoga zlínské školy Milana Šebesty, který je seznámil s tajemstvím pixilace. Natáčet mohli jak na vlastních nebo zapůjčených kamerách. K dispozici byla počítačová technologie, na níž mohli natočené práce zpracovat do finální podoby.

Festival proběhl za finanční podpory MK ČR a statutárního města Brna.

Sponzoři
  • Ministerstvo kultury
  • Statutární město Brno
  • Canon
  • Comfor
  • Exac
Dokumenty

Výsledková listina

Fotografie

Video